
1. Opracowanie pełnej dokumentacji systemu HACCP. Dokumentacja HACCP jest tworzona indywidualnie dla danego obiektu i budowana razem z kierownictwem i pracownikami danego Zakładu.
Zawiera ona:
- Instrukcje wykonawcze
- Instrukcje stanowiskowe
- Procedury wykonawcze
- Procedury systemowe
- Karty i rejestry zapisu wykonywanych czynności i działań
Dokumentacja nosi tytuł; "Księga HACCP" a opiera się na 7 zasadach i dwunastoetapowej sekwencji działań[...]
Wprowadzanie Programu ochrony przed szkodnikami sanitarnymi u producentów i dystrybutorów żywności.
1. Opracowanie pełnej dokumentacji sanitarnej dla danego obiektu
- wykonanie audytu "0"
- rozpoznanie zagrożenia
- opracowanie kart monitoringu, arkuszy trendu zagrożenia, protokołów wykonanych zabiegów
- wydanie zaleceń odnośnie owadoszczelności i ratproofing danego obiektu
- opracowanie planów obiektu i terenu z rozplanowaniem i zaznaczeniem zamontowanych[...]
Specjalizacja - Towaroznawstwo i analizy jakosciowe artykułów spożywczych.
Badanie jakosci.
Działalność w ramach zlecenia zaewidencjonowanego przez Zespół Rzeczoznawców
Zarządu Głównego Stowarzyszenia Inżynierów i Techników Przemysłu Spożywczego.
- opracowywanie opinii
- opracowywanie ekspertyz
- opracowywanie dokumentacji technicznej i technologicznej[...]
Usługi DDD preparatami najnowszej generacji, posiadającymi atest PZH.
1. Rozpoznawanie zagrożeń szkodnikami sanitarnymi i magazynowymi.
2. Wykonywanie zabiegów dezynsekcji metodą: oprysku, zamgławiania, żelowania,
gazowania. Posiadamy zezwolenie na zabiegi za pomocą preparatów I i II klasy
toksyczności.
3. Przeprowadzanie zabiegów deratyzacji przy pomocy trutek stałych, mechanicznych, gazowania nor.
4. Zabezpieczanie konstrukcji drewnianych przeciw zagrzybieniom.
5. Rozpoznawanie[...]
Opracowywanie pełnej dokumentacji Dobrej Praktyki GMP/GHP dla producentów i dystrybutorów żywności.
1. GMP - Dobra Praktyka Produkcyjna
- wykonanie audytu "0"
- określenie szczegółowych wymagań technicznych dla konkretnego obiektu, które obejmują: teren zakładu, budynki, pomieszczenia
2. GHP - Dobra Praktyka Higieniczna zawiera szczegółowe wymagania w zakresie higieny pracowników, transportu, magazynowania i sprzedaży.
Dokumentacja GMP/GHP zawiera wszystkie instrukcje[...]